dimarts, 10 de maig del 2016

Segundo Combate de concursantes Top Chef

Tres dels concursants de la darrera edició d'aquest concurs de cuina televisiu es van enfrontar aquest dijous en un duel el Restaurant Vadebacus de Sant cugat del Vallès, i per acompanyar els 9 plats d'aquest menú degustació, els vins dels cellers de Directe del Celler.

Foto cedida per l'Àlex Clavijo

El cuinera Maria Espin Xef Ejecutiva de Hotel Meliá Sky Barcelona, la cuinera Vanessa Merino Xef del Restaurant Almosta de Tarragona i el cuines Àlex Clavijo Xef del Restaurant Vadebacus. Per part del nostre grup de cellers, el Bernat Andreu, del Celler Carles Andreu, va ser la persona encarregada d'explicar cadascun dels vins que haviem escollit per acompanyar els 9 plats que ens proposaven.

Foto cedida per l'Àlex Clavijo

Els auguris prometien una gran nit, amb  les 50 places reservades, i a mida que anaven arribant els començals els vam rebre amb el cava Carles Andreu Reserva del 2012, una gran rebuda per una gran nit.

Primer pas:

"Ceviche de langostinos con cítricos, fruta exótica, maíz chufi, aguacate y chip de plátano macho" a càrrec del cuiner Álex Clavijo. Per aquest plat vàrem triar el Carles Andreu Parellada 2015 del Celler Carles Andreu, armonitzant els punts cítrics a la vegada que mirant de respectar, per aquest treball amb lies la base de marisc del plat.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo
Segon pas:

"Raviolis vegetales de 'Recuit de drap' al tomillo, crema de ceps, pistacho y aceite de cayena" a càrrec de la cuinera María Espin. Per aquest plat el vi triat va ser el Genesi Varietal vinyes Velles de Garnatxa 2012 del Celler Vermunver, tot cercant aquesta part especiada i de plantes aromàtiques, així com intentant que la subtilesa de la garnatxa amb la potència del plat fesin una bona parella.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Tercer pas:


“Moixina en escabeche, espinalet y vermut" a càrrec de la cuinera Vanessa Merino. Per aquesta creació vàrem triar el vi La Guinardera 2011 Gratallops Vi de Vila del Celler Balaguer i Cabré. Els escabext casen molt bé amb les garnatxes del Priorat, i el fons licoròs d'aquest vi amb l'estructura mineral i de fruita madura lligaven a la perfecció amb el nostre vi.



Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Quart pas:


"Arroz de alcachofas del Prat, sepia de playa y chuletitas de conejo" cuinat pel nostre amic  Álex clavijo. Un plat ideal pel vi Anexe Syrah 2014 del Celler Cedó Anguera, que amb pas lleu per bòta, preserva aquesta fruita i frescor que el fan jugar entre el mar i la muntanya.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Cinquè pas:

"Canelón rustido tradicional, bechamel de cocido y colmenillas" a càrrec de la María. Per aquest plat necessitavem un vi negre àgil, fresc, amb prou finor per respectar l'armonia, i aqui va entrar a jugar el Carles Andreu Trepat 2014.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Sisè pas:

“Un clásico mar y montaña de colita de cerdo, butifarra, nyameras, manzana y morralets" guisat per la  Vanessa, amb el que vèrem buscar les frors i acidesa del nostre Ruella 2011. Un 100% garnatxa totalment atípic ide producció limitada. 

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Setè Pas:

"Carrillera de ternera de Gerona a baja de temperatura con vino del Priorato, chocolate, tamarindo y parmentier de camote trufado" de la mà de l'Álex. en aquest cas, una carinyena 100% de nostre amic Jordi, Les Clivelles de Torroja Torroja Vi de Vila 2014. el muscle i la frescor d'aquest vi, junt amb el toc a violetes i fruita de la carinyena.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Vuitè pas:

“Panacota de ajo negro, guisantes y remolacha" cuinat per la Vanessa. Plat en que el Clònic 2012 del Celler Cedó Anguera amb Garnatxes i Carinyenes velles i un toc de Syrah encaixa perfectament per la fruita, frescor i aquest toc torrat de la criança de 9 mesos en bòtes de roure francès.

Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Novè pas:

"Torrija de brioix planchada, helado de jengibre y tierra de aceite de avellanas" que va preparar la  María, i que va tencar el recital amb el Cava Carles Andreu Rosat Trepat, que amb fruita, frescor i el punt dolç adient per aquest plat.


Foto de Juan Varela cedida per l'Àlex Clavijo

Confirmat!!!! Tres grans cuiners i una gran nit!!!!

P.D: Les fotos són del fotògraf Juan Varela

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada