Oli d''olivaLa finca del Mas de Dalt, d'on elaborem el nostre vi Lluna Vella, té una gran extensió amb més de 500 oliveres de la varietat arbequina, amb algunes oliveres joves i moltes d'elles amb més de 80 anys. Les nostres oliveres es troben entre les nostres vinyes i a les fondades més fresques i humides del Mas de Dalt, entre 400 i 450 metres d''alçada, buscant la frescor que tant bona és per aquest tipus de conreu, i protegides del vent. La tradició, la feina i el saber fer dels nostres avantpassats, que van anivellar aquests barrancs amb marges de pedra seca que ha arribat fins als nostres dies, són un llegat que tenim el deure de mantenir.


Així, era un pas lògic que a curt o mig termini treguesim al mercat un oli elaborat amb el fruit d'aquesta finca, un oli que agafa el nom del nostre vi Lluna Vella establint un lligam que els identifica com fruit de la mateixa finca i en la filosofia que tant arraelada està al Celler Balaguer i Cabré de mirar d'explicar el nostre territori amb el fruit del nostre treball.


Aquesta primera collita nomès n'hem fet 600 ampolles de 50 cl., però la nostra intenció és elaborar l'oli de totes les oliveres i que aquest oli ens ajudi a mantenir la finca i els marges que dibuixen els barrancs d'oliveres, un paissatge agrícola i un patrimoni llegat per aquells que van treballar amb les seves mans durant generacions aquestes terres.Nota de tast


Lluna Vella és un Oli Verge Extra d'oliva Arbequina 100%. 

De perfil fruitat verd intens, en boca hi trobem un equilibri entre dolç i picant, amb un amarg més baix però identificabre i una lleugera astringència que no trenca aquesta armonia.

Aromes secundaries on predomina l'herba tallada amb notes de cartxofa, tomàquet verd, ametlló i fonoll. El conjunt resulta intens i complex, fresc i de postgust llarg en boca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada