dijous, 19 de maig del 2016

Tast al Vinseum: Biblioteques amb DO 2016


El 2016 té lloc la quarta edició de “Biblioteques amb DO”: 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya acostaran la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc. .

Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, etc.

En l'àmbit d'aquestes activitats, a La Taverna del Vinseum hem tingut el goig de participar en un tast de Priorat i Montsant amb els celler Trossos del Priorat (DOQ Priorat), Celler Vermunver (DO Montsant) i Celler Cedó Anguera (DO Montsant).

Ha estat un tast molt interessant, amd més de 20 persones,moltes preguntes i comentaris força enriquidors, i on la saviesa de l'Eva escuder i del Ton Colet han donat el punt de qualitat que de ben segur els assistents esperaven, amb un coneixement profunt de la zona, la viticultura i el tast dels vins, entre els que es trobaven els nostres Ruella 2011 i La Guinardera 2011.

Hem començat pel blanc Abracadabra del 2014 del celler Trossos del Priorat (DOQ Priorat), un vi que els ha trencat esquemes i on es veu clarament que es tracta d'un vi de llarg recorregut. Després, dues carinyenes monovarietals de vinyes velles, el Gènesi Varietal Vinyes Velles de Carinyena 2013 i el Clònic Vinyes Velles de Carinyena Barrica 2013, on hem pogut apreciar la importància del tipus de terreny.

A continuació ens hem endinsat en la DOQ Priorat, amb un vinàs, el Lo Mòn 2011 del celler Trossos del Priorat, un cupatge amb veritable caràcter de Gratallops.

Per acabar, els nostres monovarietals de Garnatxa, també d'anyada 2011, una anyada on l'acidesa és molt important, i que ha sorprès per la seva frescor, tot i les altes graduacions. A La Guinardera es podia identificar aspectes presents al Lo Món, i és que una de les finques del celler Trossos del Priorat és just partió amb la nostra estimada Guinardera.

Nomès comentar, que si aneu a la Taverna del Vinseum no us podeu deixar perdre els platets que preparen, com els bunyols de bacallà.

Gràcies Ton!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada