dimarts, 31 de maig del 2022

Guinardera 2017: Nova anyada a punt de caramel

Una altra novetat que presentem per aquest Tastets de Gratallops al proper dissabte 4 de Juny és l'anyada 2017 del nostre La Guinardera.

Amb el 2017 trobem una anyada amb una pluviometria pel damunt de la mitjana, amb pluges mes pronunciades just després de la verema i al mes de Març, i amb temperatures dins de la mitjana, amb dies calurosos al Juny, Juliol i Agost, però amb nits fredes que van afavorir una bona maduració.


El raïm utilitzat per la seva elaboració procedeix exclusivament de la finca La Guinardera, amb una superfície de 2 hectàrees. La Guinardera es troba dalt d'un turó a 250 m. de altitud, amb orientació sud, exposada al sol y als quatre vents, el que garanteix una maduració i sanitat òptimes.

Com gairebé totes les anyades, vàrem fer una criança primer en dipòsit durant 12 mesos en botes de 500 l. de roure francès dels millors boscos d'Europa, utilitzant solament botes de segon i tercer vi. Posterior repòs en ampolla durant 36 mesos.



Vi d'un color grana, de capa mitjana i un ribet que ens indica la seva criança. Aroma penetrant,  complex, mineral, profund. Inicialment apareix aroma a casis i gers, fruita fresca, mentolats i notes minerals, fonoll, timó i tot un ventall d'aromes de bosc mediterrani. Es tracta d'un vi molt fresc, llarg, equilibrat, amb estructura, persistent i de tanins molt suaus, on l'elegància i  l’equilibri en l’acidesa fan que cada glop convidi al següent. L'elegància tradicional d'aquesta finca, i la mineralitat que només aquest paratge de Les Guinarderes és capaç de transmetre, tot un paisatge mediterrani que et transporta al Priorat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada