divendres, 13 de maig del 2022

Tast maridatge a La Fonda Ristol

Aquest dijous, just unes hores abans d'emprendre el viatge cap a PROWEIN, vaig tenir el plaer de participar en un maridatge extraordinari organitzat pel Manel de DOVinsdelaterra a La Fonda Ristol.

Sempre és fantàstic poder fer coses com aquestes amb gent que coneixen i estimen l'ofici com el Lluís, que dirigeix aquest establiment amb quasi 120 anys d'història, i el tema d'ahir era dels que ens agraden i fan territori: "Les millors Garnatxes de casa nostra".

Preparant elmenjador

Dues DO's i dos cellers, el Celler Altavins de la DO Terra Alta i Celler Balaguer i Cabré de la DOQ Priorat. I com no? Vàrem començar per la garnatxa blanca Ilercavònia, i després la garnatxa peluda Almodí, que va tenir a bé presentar el Manel de DOVinsdelaterra.

Foto cedida per La Foda Ristol: Quin arrosset més bò

Tot seguit ens va tocar a nosaltres, amb la presentació "en premieur" del Ruella 2021, que va sorprendre perla seva frescor i va entrar com un joguet per captar l'atenció dels més de 40 comensals. Per acabar amb els vins, el nostre Lluna Vella 2015 va servir-me per explicar molts dubtes i curiositats que anaven sorgint, i que van fer-m'ho pasar molt bé, com sembla que s'ho van pasar els assistents.

Foto cedida per La Foda Ristol: Un final molt fresc

Pel que fa als plats que varen preparar l'equip de La Fonda Ristol, tot boníssim, i es van servir per aquest ordre:

  • Carpaccio de manetes de porc amb xutnei d’albercocs i festucs
  • Arròs cremós de provolone i espàrrecs verds
  • Mongetes guisades amb bacallà
  • Melós de vedella amb cebetes, patates i salsa de bolets
  • Pinya osmotitzada amb sorbet de llimona
Foto cedida per La Foda Ristol: Els caigurts a la batalla

Moltes gràcies al Lluís, al Pepe, a la Silvia i tot l'equip de La Fonda Ristol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada