divendres, 11 de novembre del 2022

Tast a quatre mans al Celler de Can Mata

Ahir vàrem fer un tast de garnatxes i carinyenes a El Celler de Can Mata, un dels primers clients que vàrem tenir amb Directe del Celler  i amb els que ens uneix una amistad de molts anys. L'Astrid i el Pep sempre han estat dos grans ambaixadors del Priorat, i van demanar-nos fer un tast de Garnatxes i Carinyenes amb el Celler Aixalà Alcait.

El tast va començar amb Les Clivelles de Torroja 2021, primera anyada en que el Jordi només ha usat bótes de castanyer i que va ser una bomba de flors i fruita, brillant, fresc, havíem posat el llistó molt alt per començar la nit.

Foto propietat de El Celler de Can Mata

Tot seguit vàrem anar-nos-en cap a l'anyada 2017 del mateix vi, i pel meu gust, aquest repòs en ampolla li va anar molt bé, doncs tot i mantenir frescor, era més rodó, molt agradable i amb una expressió d'anyada que després vàrem ratificar amb el Lluna Vella 2017, vi que vàrem tastar "en premieur",doncs encara no està al mercat.

Foto propietat de El Celler de Can Mata

Tot i que va agradar molt, em va anar molt bé per mostrar com la feina de l'ampolla que entem obstinats en fer, afina el taní i al ser el següent vi el nostre Lluna Vella 2016, que tot just estem començant a vendre, l'elegància i finor d'aquest segon encara va entusiasmar més.

Foto propietat de El Celler de Can Mata

D'aquí vàrem anar a l'anyada 2013, tastant la Lluna Vella 2013  com del Coster de l'Alzina 2013, una mostra de lo bé que evolucione tots dos vins i que també van sorprendre per l'equilibri, l'acidesa i frescor tot i ja tenir vora 10 anys.

Foto propietat de El Celler de Can Mata

Moltes gràcies a tots i especialment a l'Astrid i el Pep, per una vetllada inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada