Ahir vàrem fer un tast de garnatxes i carinyenes a El Celler de Can Mata, un dels primers clients que vàrem tenir amb Directe del Celler i amb els que ens uneix una amistad de molts anys. L'Astrid i el Pep sempre han estat dos grans ambaixadors del Priorat, i van demanar-nos fer un tast de Garnatxes i Carinyenes amb el Celler Aixalà Alcait.
El tast va començar amb Les Clivelles de Torroja 2021, primera anyada en que el Jordi només ha usat bótes de castanyer i que va ser una bomba de flors i fruita, brillant, fresc, havíem posat el llistó molt alt per començar la nit.
Tot seguit vàrem anar-nos-en cap a l'anyada 2017 del mateix vi, i pel meu gust, aquest repòs en ampolla li va anar molt bé, doncs tot i mantenir frescor, era més rodó, molt agradable i amb una expressió d'anyada que després vàrem ratificar amb el Lluna Vella 2017, vi que vàrem tastar "en premieur",doncs encara no està al mercat.
Tot i que va agradar molt, em va anar molt bé per mostrar com la feina de l'ampolla que entem obstinats en fer, afina el taní i al ser el següent vi el nostre Lluna Vella 2016, que tot just estem començant a vendre, l'elegància i finor d'aquest segon encara va entusiasmar més.
D'aquí vàrem anar a l'anyada 2013, tastant la Lluna Vella 2013 com del Coster de l'Alzina 2013, una mostra de lo bé que evolucione tots dos vins i que també van sorprendre per l'equilibri, l'acidesa i frescor tot i ja tenir vora 10 anys.
Moltes gràcies a tots i especialment a l'Astrid i el Pep, per una vetllada inoblidable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada