diumenge, 27 de novembre del 2022

Primera Fira de Vi Ranci i Vins Dolços

 Aquest any, l'Ajuntament de Falset ha organitzat la que ha estat la 1ª Fira de Vi Ranci i Vins Dolços de Falset, en el marc de les diferents activitat que es duen a terme per la Fira de Sant Andreu, una fira de llarga tradició a la nostra comarca.

Ja en anys anteriors s'havien fet rutes de tast de rancis a les cases d'aquesta vila durant la Fira de Sant Andreu, però aquest any s'ha anat un pas més enllà i s'ha iniciat un nou camí que esperem que segueixi amb properes edicions.


Al matí, es va fer un tast de vins oxidatius secs i dolços de diferents Denominacions d'Origen i països que va ser dissenyat i dirigit de manera magistral pel Sergi De Lamo Castellví, director del VITEC, on vàrem tenir ocasió de tastar el nostre Arrels 30 anys  un parell de rancis més del Priorat, un oloroso i un amontillado de Jerez, un vi del Jura, vins de Porto, de Madeira, un de Maury i un Fondillon, vertaders tresors que en algun del casos tenien més de 80 anys.

Japer la tarda, va tenir lloc a l'absis del Castell de Falset, la que va ser una mostra molt interessant en la que vàrem participar 14 cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i un celler de la DO Empordà.

Nosaltres, vàrem portar el ranci Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat i del Cal A. Cabré i Brú de 100 anys, i vàrem poder veure la bona acollida que tenen i el treball que queda per fer per part dels cellers per tal de donar a conèixer aquest tipus de vins que essent tant nostres i part de la nostra història han caigut en l'oblit i durant molts anys han estat defenestrats de les certs dels restaurants.

Felicitar des d'aquí e l'organització i possar-nos, com no pot ser d'altre manera, a la seva disposició per properes edicions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada