dimecres, 2 d’octubre del 2024

ACG: La unió fa la força

Ara fa un any que 26 dels cellers de Gratallops vàrem fundar l'Associació Cellers de Gratallops per unir esforços i treballar per resoldre diferents problemàtiques que ens afecten.

Amb aquest objectiu es van crear diferents comissions per activar temes com la promoció, la gestió de residus, el manteniment dels camins, la millora de les comunicacions, etc..

Així, fa un parell de mesos, vàrem aconseguir que l'Ajuntament de Gratallops arreglés part dels camins i establir un pla d'actuació d'acord amb el mapa de punts negres que va presentar la Comissió de Camins, així com el compromís de l'ajuntament de col·laborar en la planificació de les actuacions i de demanar subvencions a tal efecte 

També a començaments d'Agost, conjuntament amb el Consell Regulador de la DOQ Priorat i les altres associacions de cellers de la DOQ Priorat, vàrem aconseguir que la iniciativa que va sorgir de la Comissió de Senyalització i treballada conjuntament amb el Consell Comarcal del Priorat, fos la base de la sol·licitud d'un ajut MITECO 2024. Ara, estem a l'espera de si es concedeix aquest ajut, que podria servir per articular millor el model de turisme que volem.

Un dels temes que ens preocupava enormement, i pel qual vàrem crear la Comissió de Residus, era la gestió de residus i la racionalització d'aquesta gestió, volent evitar tenir un munt de punts de recollida, el que representava un impacte visual molt gran, així com una major despesa en les recollides. Per aquest motiu, vàrem fer la proposta a l'Ajuntament de Gratallops que ens cedís una part de la deixalleria municipal per tal d'administrar-la nosaltres i poder gestionar els residus d'un total de 19 cellers de manera conjunta. I ha estat aquest setmana que hem posat en marxa aquest espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada