Aquesta quinzena, en el marc de les jornades que Sant Just Desvern dedica al canvi climàtic, El Celler de Can Mata ha organitzat tasts per parlar de l'efecte d'aquesta crisi climàtica en el conreu de la vinya. Aquest dijous 24 vàrem tenir l'oportunitat de dirigir el tast "El conreu de la vinya al mediterrani en terra de secà", que vàrem plantejar en el vi de la Lluna Vella de diferents anyades pel que fa a pluviometria i temperatura.
La festa comença bé quan veus com surten els taps, i és que tots van sortir perfectes, preludi de l'estat de conservació de les quatre anyades que tastaríem: 2012, 2014, 2015 i 2017.
Un tast molt lligat a l'anyada, pel que vàrem fer molta incidència en la pluviometria i les temperatures de cadascuna d'aquestes anyades.
Un tast amb molt debat, (cosa que ens encanta), debat en relació al que entenem per la personalitat o l'ànima de la vinya, i com treballem per ajudar a les nostres plantes de cara els nous reptes que planteja aquest canvi climàtic. Explicar com hem canviat la poda, amb una reducció de fusta per ajudar a la planta a agafar força, o com aquests darrers 2 anys no hem espollat, (poda en verd), per donar més ombra al raim i crear un petit ambient fresc a l'interior de la planta.
Sempre és un luxe poder compartir tast amb els nostres amics Pep i Astrid del Celler de Can Mata, i els agraïm molt aquesta iniciativa que té més sentit que mai.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada