dijous, 26 de setembre del 2024

Verema de la Lluna Vella: Sense pausa, però sense pressa

Quina anyada més boja!!

Un any tant i tant difícil com aquest és un any en que la verema no podia ser fàcil, i és que jugant amb el temps i les pluges hem anat veremant la nostra finca de 450 metre d'alçada orientació nord-oest, el Mas de Dalt, que sempre és un tema a part del que representa La Guinardera i és d'on surt cada any la Lluna Vella i en anyades especial el Cèrcol Daurat i la Ruella.

Verema en un estat sanitari fantàstic i amb un punt de maduració òptim que aquest any hem començat a collir el mateix dia que l'any passat, però que s'ha anat allargant amb aquestes precipitacions benvingudes.

La producció ha estat en aquesta vinya d'un 50% del que acostuma a produir en un any normal, però som conscients que en part va ser degut a la poda conservadora que vàrem dur a terme amb l'objectiu de reforçar la planta, reduint el número de braços i brocades. Aquesta feina ha contribuït  a la supervivència de les plantes i a donar-los-hi força per afrontar els anys vinents, que esperem que siguin més plujosos.

Un any més, ha estat molt important saber llegir les necessitats de les plantes i condicionar les feines a garantir.ne el seu benestar, i com no podia ser d'altra forma, hem llaurat 6 cops aquesta vinya.

Els vins estan en plena fermentació i tenen bona pinta, a veure qui serà el resultat final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada