divendres, 6 de setembre del 2024

Cada verema una història diferent

Aquest any vàrem començar la verema de la Parhelia el dia 31 d'Agost, i donat que el dia 1 de Setembre va ploure, vàrem tornar-hi el dia 2, el que va significar començar les fermentacions en dues tines diferents, fer dos premsats i dos desenfangats, però ara ja ho hem posat tot en una sola tina i la fermentació va endavant amb uns 250 litres més que l'any passat i, de moment, amb molt bona pinta.

Avui volíem començar amb un bancal de La Guinardera que estava més avançada, però el temps ens ha tornat ha fer una mala passada, i donat que la sanitat del raïm és bona, hem decidit que començarem dilluns, ja amb l'aigua caiguda assimilada i pensem que un millor punt de maduració.

Això farà que puguem veremar La Guinardera tot d'una seguida, doncs aquell punt verd que trobàvem en els altres bancals del nostre Vi de Paratge, desapareguin i puguem treure una major qualitat.

Com sempre, Lluna Vella menja a part, i quan acabem amb La Guinardera haurem d'estudiar el moment òptim per veremar aquest vinya tant especial que en determinats anys ens sorprèn amb el Cèrcol Daurat o la Ruella.


Doncs res, mirar el cel i paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada