dimarts, 23 de juliol del 2024

Lluna Vella de Juliol: Embotellada al canto!!!

Aquests dies, si passeges per Gratallops, pot ser que sentis per molts racons una música curiosa, el repicar de les ampolles quan s'està embotellant, i és que ahir, que jo sàpiga, no només embotellàvem al Celler Balaguer i Cabré, també ho feien Celler Cecilio, Cal Batllet i Celler Pachem. Sembla que la Lluna Vella mana, com ha estat tradició des de sempre a la nostra família a l'hora de fer trasbalsos al celler.

En el nostre cas, és com una gran coreografia en que cada element ha d'ocupar el seu lloc en cada moment per tal que tot rutlli.

A les 7:30 comença la festa traient els palets de les ampolles i situant-les on cal, prop de la porta, però deixant espai per la resta dels moviments. També traiem la premsa, els palets que farem servir, els taps, la gàbia per les màgnums i d'altres elements. També posem les safates buides a mà per poder-les fer servir quan embotellem

A les 8:00 arriba el camió amb l'embotelladora, el compressor, la bomba i el filtre, i procedim a descarregar-ho i anar posant-ho al seu lloc.


Entre muntatge, neteja i posada a punt de tot, arranquem l'embotellada a quarts de deu, i comencen quatre hores sense descans en les que hem embotellat un total de 2556 ampolles de La Guinardera 2022 Vi de Paratge i 5640 ampolles i 200 màgnums de Lluna Vella 2022 Vi de Vila.


Llavors, arriba el moment de dinar, i aquest any, la Maria Pilar ens ha preparat un àpat fantàstic amb amanida, canalons i fruita que ens han permès recuperar forces.

Després de dinar, clausura del concert amb neteja dels equips i carregant-ho tot al camió, i quan el camió marxa queda la gestió de tots els residus, (cartró, palets i plàstic), i entrar un altre cop la premsa i demès, després d'haver rentat les tines i mànegues.


MOLTES GRÂCIES ALS COL·LABORADORS I PROVEÏDORS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada