dimarts, 2 de juliol del 2024

Gratapride 2024: Orgull de poble

Aquest dissabte s'ha celebrat la Gratapride, la primera Wine Pride del Priorat, i en aquest apunt us en volem fer cinc cèntims del que sense cap mena de dubte ha estat una gran iniciativa que crec que ha vingut per quedar-se.

I en primer lloc vull dir que sentim orgull, però orgull dels veïns i veïnes de la nostra vila, que van animar-se a penjar la bandera LGTBIQ+ i fer que aquesta iniciativa hagi estat tot un èxit.

Tot va començar el divendres 28 al vespre amb un tast transgressor, "Vins per canviar de vorera", on es jugava amb vins blancs per maridar amb menges tradicionalment associades a vins negres i vins negres per beure amb plats on acostumaries a beure un blanc. En aquest tast, un dels vins seleccionats era el nostre Parhelia 2023, i va ser un tast en que el bon rotllo va fer que en gaudíssim molt.

Ahir, dia 29, va estar un dia ple d'activitats de tota mena, amb un Conta-contes per la canalla a càrrec de la Gal·la Rouge a Clos Figueres, un maridatge literari i una taula rodona molt participada a Clos Pachem en que s'abordava la problemàtica del col·lectiu LGTBIQ+ en el món rural.

La tarda va començar amb el pregó a càrrec de la investigadora Judith Juanhuix a la terrassa del Slate Winebar, per tot seguit donar pas al "Tast de vins als Cellers", en que el poble es va omplir de gent que tot passejant anaven visitant els diferents cellers participants, bé fos al propi celler, bé en altres cellers que els vàrem acollir, pel cas de cellers que no són de dins de la vila. 

Molt contents de les visites que vàrem tenir l'oportunitat de rebre i dels comentaris sobre els nostres vins, i també de l'aprovació per part dels visitants d'aquest format més tranquil i que a la vegada dona a conèixer diferents racons de la nostra vila.

Per acabar, de la mà de Festival Terrer vàrem tenir la fantàstica actuació de Gregotechno amb la seva proposta de cant gregorià amb fusió amb la música tecno a Cal Llop i la Nigth Pride amb música, tapes i vins a Clos Figueres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada