dilluns, 19 de desembre del 2016

La Part dels Àngels

Aquesta setmana, en una de les visites que hem tingut, va sortir el tema que les bòtes es beuen una part del vi, fet que va sorprendre algun dels visitants i d'això us voliem parlar avui.

Des de fa anys es sap tant en el món del vi, com del whisky o del cognac, que les bòtes absorbeixen una part del continent. Aquest fenòmen es deu a l'absorció per hidratació que fan les mateixes, i des de sempre se l'ha anomenat "La Part del Àngels".

Aquest fenòmen és en alguns casos dessitjat, com podria ser en el cas de vins oxidatius com el vi Ranci, el Xerès o el Porto, però en el cas dels vins anomenats tranquils, això no és sempre volgut, i és que en varietats com la Garnatxa, en tractar-se d'una varietat oxidativa, cada cert temps s'ha de reomplir les bótes per eliminar aquesta càmara d'aire.


El moment per fer aquesta operació, des de sempre, a casa nostra s'ha fet en Lluna Vella, i aquesta setmana toca.

Volem recomanar-vos una película que té relació amb el fet que ens ocupa:


Una pel·lícula de Ken Loach amb un rerafons social. La classe treballadora anglesa, els problemes i les manques d’oportunitats dels joves a barris deprimits i la denúncia de l’establishment que ho provoca són una constant al seu cinema. Però el director anglès ha sabut fer un retrat ple d’humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada