dijous, 10 de juny del 2021

La Guinardera 2016 ja és aquí

Ens fa molta il·lusió presentar en societat aquesta nova anyada del nostre vi de la finca La Guinardera, el primer dels vins que vàrem elaborar al nostre celler i que arriba amb una anyada diferent a la 2015.

Després d'un hivern bastant sec, la primavera va donar gairebé la meitat de les escasses precipitacions de tot l'any, (juntament amb el 2011 amb 342 litres, un dels darrers anys mes secs), i des del mes de Juny fins a Setembre només van ploure al voltant de 40 litres. Amb un estiu sec i un any que en general va ser molt càlid, amb temperatures pel damunt de la mitjana, amb pics de calor de més de 40 graus que van arribar tant al Juliol com a començaments de Setembre.

Dades facilitades per l'AdeV de la DOQ Priorat

Va ser un any amb garnatxes de gra especialment petit, però que tot i la sequedat i l'estrès hídric no van arribar a la deshidratació, i amb un estat sanitari fantàstic.

Any de collita no excessivament llarga, però amb una gran concentració de sabors, madur, però sense sobremaduracions i una acidesa fantàstica, donant un vi amb l'elegància tradicional d'aquesta finca, i la mineralitat que només aquest paratge de Les Guinarderes és capaç de transmetre. Fonoll, timó i tot un ventall d'aromes de bosc mediterrani que et transporten al Priorat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada