dimecres, 26 de maig del 2021

Ja la tenim aquí

Avui és el dia en que finalment surt a la venda el que ha estat un vi pensat des de fa molts anys, i que des de la humilitat que exigeix aquesta feina, perfilat per la finca on ja a més de 5 anys vàrem plantar el pare i jo, i que des de la segona anyada, de forma pacient, hem estat treballant per entendre com havia de ser tractat el seu fruit per expresar el que creiem que transmet un paratge tant privilegiat.

La Parhelia és una garnatxa blanca de 500 metres d'alçada i orientació nord, d'una vinya en vas en bancals i que està amparada sota l'agricultura ecològica, tot i que aquesta primera anyada encara no surt amb el certificat de vi ecològic.

Per ser la primera anyada, vàrem agafar un any en que no ens ho va posar fàcil, i la sort i el treball van deslliurar-nos del Mildiu; encertar el moment de fer els tractaments preventius de coure pel Mildiu; la feina feta a la vinya amb el llaurat, cavat i desbrossat va donar el seu resultat.

Al celler hem mirat de tractar amb respecte el raïm, amb una maceració del raïm amb les pells de poques hores, premsat i desfangat que varen precedir  la fermentació tranquila que va precedir 5 mesos de batonage de treball amb les lies per treure tota la complexitat i estructura que fan d'aquesta garnatxa blanca un vi especial i únic.

Pel que fa al tast, es tracta d'un vi de color daurat brillant, amb un ventall d'aromes que van des de les plantes aromàtiques mediterrànies com el fonoll o el timó, fins a fruita com l'albercoc o el préssec, passat per flors blanques i amb una marcada mineralitat. En boca té una entrada ampla, fresca, amb una acidésa marcada i equilibrada, complex, rodó i profund.

Esperem que us agradi molt!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada