dimecres, 19 de juny del 2019

Comencem a perfilar l'anyada 2017

Feia dies que li donavem voltes, però ahir va ser el dia, i una a una es van anar destapant totes les bótes i va arribar el moment de la veritat.

La Guinardera 2017 és una expressió menys coneguda de la nostra finca, i tot i el caràcter tipicament marcat en boca, el nas d'aquest any ens ha sorprès amb una expressió de fruita i una mineralitat més integrada i subtil. Ara, a esperar la setmana que ve per pujar-la a tina i qualifica-la, amb previsió d'embotellar en la Lluna Vella d'Agost.

Aquest any, és sense cap mena de dubte l'any de la Lluna Vella, i és que la fruita explota amb tocs mentolats i de cola, i a més amb l'any amb més tiratge d'aquest vi que dona la cara més amable del Priorat.

I la sorpresa del dia ha estat el Cèrcol Daurat 2017, doncs hem estat tot l'any dubtant si seria o no seria, i haviem seleccionat una bóta de 500 de la nostra parcel·la més anàrquica, que a l'hora de la veritat s'ha reivindicat amb una expressió, una profunditat i una complexitat que ens ha deixat fora de joc. Així doncs, una producció d'unes 700 ampolles que embotella rem a finals d'Agost i que segur que faran les delícies delsamants del vi més rar del nostre celler.

Però aquest tast no serveix solsament ver tastar els vins, també ens seveix per veure comevoluciones les bótes, comaccentuen un o altre aspecte, i com poden ajudar-nos a treure tot el caràcter de cadascuna de les nostres finques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada