En brue embotellarem una nova anyada del nostre vi més floral, la Ruella, i al igual que a l'anyada 2015,aquesta anyada haurà estat un any en dipòsit,però sense gens de criança en bòta.
Tornem a tenir un caràcter molt floral, però la boca és força diferent de l'anyada anterior, una mica més carnós, però conservant frescor, el que el fa més amable.
Però, a qué es deu això? Qué fa que la nostra parcel·la més anàrquica ens doni això anys com el 2015 o el 2017?
L'any 2017 hem vist repetit un patró,ienscentremen l'observació de tres paràmetres que creiemsón determinats:Temperatura, Pluja i Vent.
En quant a la temperatura, ens recorda a la corba mitjana de l'any 2008, per exemple, en el que també vàrem fer Ruella, però amb unamenor pluviometria. Aquest any hem tingut uns 370 litres per metre quadrat, i la següent taulade temperatures:
- Temperatura mitjana (TMM): 15,4 ºC
- Temperatura màxima mitjana (TXM): 21,7 ºC
- Temperatura mínima mitjana (TNM): 10,2 ºC
- Temperatura màxima absoluta (TXX): 39,5 ºC ( 04/08/2017 )
- Temperatura mínima absoluta (TNN): -6,1 ºC ( 03/12/2017 )
Doncs potser la resposta està en el vent,i veiem que el nostre vent preferit ha estat el predominant,i la Garbinada ha aportat sanitat i a l'estiu, aquesta microirrigació de la que tantes vegades parlem.
Ara toca esperar uns mesos per tal que el vi,un cop embotellat,tingui elmerescut repòsen ampolla abans d'arribar a les copes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada