divendres, 26 d’abril del 2019

Priorat: Els noms de la Terra

En els darrers anys, la DOQ Priorat ha estat treballant en una major concreció del'origen dels seus vins,en un lligam més gran al tant anomenat "terroir", i en aquest sentit, ahir es va presentar "Els nomsde la terra",el que és la culminació d'aquest estudi, en la que es crea una nova classificació dels vins.

El Priorat és un mosaic amb més de 500 partides o paratges, i l'estudi d'aquests ha estat la plantilla per anomenar els vins que acreditin la procedència de tot el raïm d'una d'aquestes zones, en la que ademès es limita la producció. Aquesta nova categoria s'anomena PARATGE, i estarà per sobre dels vins que només util·litzin la catgoria de VI DE VILA o la bàsica de vi DOQ Priorat.

Per les vinyes que acreditin una traçabilitat, un historial, una edat de les vinyes superior a 15 anys i una certa producció tindrem la categoria de vins de Vinya Classificada.

Per certes vinyes tindrem la categoria de Gran Vinya Classificada, que ésla categoria que corona aquesta piràmide.

De forma transversal, amb l'idea de possar en valor les vinyes velles, es regula el terme Velles Vinyes per vinyes de més de 75 anys o plantades abans del 1945.

Penso que és un bon punt de partida, però com tot, cal tenir cura que això no vagi en contra de la pagesia, que no desdemocratitzi,i en conseqüencia, deshumanitzi el vi. Perque pot ser una arma de doble fil.

Nois,felicitem-nos, però se'ns gira feina!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada