dimecres, 31 d’agost del 2016

Vin og Venn: Vins i amics, fantàstica filosofia


Aquest dimarts 30 d'Agost ens ha visitat el club de vins Norueg "Vin og Venn" ( Vi i amics). Ha estat una visita organitzada des de Bonviure, i el grup que ens ha visitat era de 40 persones, pel que s'ha organitzat de manera compartida aamb els cellers Devinssi i Cal Batllet. Un cop ens hem trobat, hem fet 3 grups, i cada celler feia la visita a un dels grups, per després, trobar-nos a la Plaça de l'Església i intercanviar-nos els visitats.


Moltes copes per donar a tastar cadascun dels nostres vins a la sala de tast del celler, després d'explicar la nostra filosofia, forma de treballa i ensenyar-los tant la zona de vinificació com la sala de bòtes.


Molt interessats en la nostra manera de treballar i molt d'acord amb la feina d'afinament en ampolla que fem i que estimaven molt encertada i necessaria en molts dels vins que es comercialitzen.

Després, tast dels nostres vins amb admiració per les diferentes expressions de garnatxa que donen les nostres finques, i amb el tast "en premieur" del nostre Lluna Vella 2013. També els va sorprendre molt gratament que vins amb alt contingut alcohòlic siguin tant lleugers i frescos, i meravellats per la fruita del Ruella 2011 i el Lluna Vella 2013, així com per l'elegància del Cèrcol Daurat 2010 i de La Guinardera 2011.


Després, el gran amic i millor cuiner Pau Escriu Caballero del Restaurant Els Tallers de Siurana ens ha preparat un menú degustació amb el que armonitzar els vins de 11 cellers més de la nostra comarca. Durant el dinar s'han tastat vins dels cellers: Trossos del Priorat, Celler Sabaté, L'Infernal, Saó de Coster, Solà Clàssic, Celler Clos93, Celler Aixalà Alcait, Celler Capafons-Ossó, Genium Celler, Celler Sangenís i Vaqué i Arrels del Priorat.

Finalment, van expressar-me la seva satisfacció pel tracte rebut, que van dir-me que era únic en els molts viatges en zones vinícoles del món, i sorpressos per la humanitat dels cellers i per aquesta capacitat de treballar junts.

P.D: Avui no he pogut anar a la Plaça més Castellera, però des de lluny, jo estava a la pinya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada