divendres, 12 d’agost del 2016

Viatjar per aprendre!!

Un mal del que pateixen molts viticultors és el de no voltar i tastar vins d'altres zones, altres varietats, altres climes o tipus de terreny, i aquest és un mal del que a casa nostra no volem morir.

Platja de les Paulilles amb vinyes al fons

Feia temps que no visitava la zona de Banyuls-sur-Mer i Collioure, i aquest agost he fet una escapadeta per tal d'obrir la ment, relaxar-nos i de pas, com sempre que viatgem, comentar la jugada amb altres viticultors i tastar els seus vins sobre el terreny.

Pels que no ho coneixeu, Banyuls i Collioure estan a la Catalunya Nord, i els costers de llicorell i les seves vinyes vora el mar, són un petit Priorat que toca el Mediterrani. Aquí conviuen la AOC Banyuls que elabora vins rancis i rancis dolços, i que els millors anys surten com Banyuls Grand Cru, i la AOC Collioure, que alabora vinc blancs, negres i rosats.


Una de les primeres visites va ser a la Cooperativa Terres des Templiers, molt amics nostres arran del celler Arrels del Priorat, i que ens van rebre molt bé, amb una visita guiada del seu president George Roque, i en que vàrem comentar problemàtiques i inquietuds comunes entre les nostres DO's i els nostres cellers. Conversa molt interessant en relació a la Garnatxa i la Garnatxa Gris, així com els sistemes de plantació, els costers, els marges i altres aspectes de la viticultura. Mai els podrem agrair prou el seu temps i atenció.

Tot seguit vàrem visitar Domaine de la Rectorie, d'on també ens interessava el seu blanc Argile, doncs els rancis ja els coneixíem i els negres també. Escapadeta a Pic Joan on també vàrem adquirir un blanc que tenen que és un juguet i cap a sopar.

Un altre dels cellers objectiu d'aquest viatge estava en visitar el celler Clos des Feés, que es troba a Rivesaltes a la Vall d'Agly, i que elaboren un blanc d'un perfil molt interessant. Malgrat estar de vacances, l'Alexandra em va atendre amb molta amabilitat, i vaig descobrir un ventall de vins meravellés, amb la sort de tastar el blanc monovarietal que fan amb una selecció se sauvignon, i que és una meravella. En general molt interessant, amb vins negres sorprenents de Syrah, Ull de Llebre, Cabernet Franc, Garnatxa i amb un blanc de Garnatxa Blanca i Garnatxa Gris que era l'objecte de la visita. Moltes gràcies pel vostre temps i cordialitat!! 

Foto del web de Domaine de la Meunerie

Som malats de vi, i per acabar el dia, visita a una botiga de vins de Collioure, on tastant els vins d'un viticultor dels Aspres, el Stéfane de Domaine de la Meunerie, amb uns vins molt interessants, entre els que destacava un negre de Garnatxa 100% el seu Impromtu Rouge i el blanc de Chardonay i Garnatxa Gris, Impromtu Blanc. Un descobriment, i un vigneron «cômme il faut». 

Se'ns gira feina a retastar tot el que hem comprat, i és que el Citroën C3 anava ben carregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada