dilluns, 18 de gener del 2016

Temps de poda

Arribades aquestes dates, un altre any ja tindríem la poda més avançada, però les altes temperatures ens han fet esperar una mica, i aquesta setmana passada vàrem començar aquesta tasca tant important a La Guinardera.
Per sort, sembla que els freds tant i tant esperats i desitjats arriben, i amb ells la tant merescuda hibernació dels nostres ceps, com punt i final al cicle productiu de la planat, i a la vegada, esperant el despertar que marcarà un altra collita.
Fa uns anys, els Reis van dur-li el "Llibre dels secrets de agricultura, casa rústica i pastoril" al pare, i llegint entre les seves pàgines ens parla de la poda amb Lluna Vella, que segons diu dona raïms grossos i bonics, i així mateix amb els sarments que els fa llargs i forts. També parla de la conveniència de fer cada tres o quatre anys una poda amb Lluna Nova, que fa sarments més curts i raïms més menuts, així com la manera de podar vinyes joves.
Tot aquest conjunt de suggeriments que ens venen de la saviduria popular acaben amb recomanant llaurar o cavar al Febrer, abans no borroni la vinya, i amb la dita: "Si mon amo me poda de Dezembre, o de Janer, y me cava, o llaura de Febrer vergonya me fera, fino li vmple lo Seller"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada