dilluns, 25 de gener del 2016

Moment crucial per l'anyada 2014

Aquests dies ha arribat el moment de tastar l'anyada 2014 per decidir si ha arribat el moment d'embotellar els nostres Lluna Vella, La Guinardera i Cèrcol Daurat

Abans del tast, les expectatives són bones, doncs els diferents tasts que hem anat fent en el seguiment a bótes apunten una collita molt marcada per cadascuna de les finques i on l'anyada, dibuixa i destaca peculiaritats que en d'altres collites no són tant evidents.


Com cada any, l'equip de tast l'encapçala el pare, la Mª Pilar, i per primer any la nostra enòloga l'Eva Escuder, però aquest any hem tingut un reforç de darrera hora, i el meu fillol, el Miquel, ha participat en aquest moment tant especial. No cal patir, el futur bé fort!!

Vàrem començar el tast per les bótes de La Guinardera. Una anyada amb més fruita, molt bona estructura i d'un perfil de finca molt marcat. Sens dubte, l'aposta que vàrem fer per bótes de 500 fa uns anys es confirma que va estar encertada, i el respecte a l'ànima d'aquesta vinya ens fa sentir orgullosos de la feina que estem fent.


Llavors va arribar el moment de tastar Lluna Vella. Aquí hem jugat força, i la introducció de dues bótes noves de roure francès de 500 ens va fer apostar per reservar-nos uns quants litres sense pas par bóta. El cupatge final mostra la vinya en el seu registre aromàtic més ampli, i dins la frescor, la fruita i l'aparent simplicitat d'aquest vi, apareix un rerefons de complexitat, de matisos només perceptibles per aquells que s'acosten a aquest vi amb una ment oberta, sense idees preconcebudes i amb la idea que existeix un altre Priorat.


Però aquest any és any de Cèrcol Daurat, i aquest va ser el vi que va centrar el debat, pel seu caràcter especial. Feia temps que teniem clar que aquest any era especial, i la criança en bótes del Cèrcol Daurat ens està mostrant quelcom únic. Quan vàrem fer les proves de fermentació amb rapa va ser un moment de molt d'aprenentatge, un joc de celler dels que et fa gaudir d'aquesta feina, i ara, aquell vi, serà l'ànima del nostre Cèrcol Daurat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada