dilluns, 26 de setembre del 2022

Verema 2022 GAME OVER

Aquest passat dilluns vàrem acabar la verema i ara, amb menys pulsacions, amb la tranquil·litat que dona tenir el raïm a casa i amb les fermentacions força avançades, toca mirar enrere i veure com ha estat el cicle vitivinícola d'aquest any.

Veníem d'una anyada rècord en producció i esperàvem que els ceps baixessin producció aquesta anyada, cosa que ja es va anar veient en el moment de l'espollat, (poda en verd), doncs les garnatxes tenien menys càrrega que l'anyada pasada i va arribar el temps de prendre algunes decisions.

Per exemple, vàrem decidir no espollar la vinya del Parhelia, doncs es tracta d'una vinya de només 8 anys i es vas, i ens temíem el que més tard a confirmat la climatologia, Aquesta massa foliar que no vàrem retirar va servir per protegir el raïm de les 3 onades de calor extrem.

Per altra banda, aquest any la verema entre La Guinardera i Lluna Vella ha estat seguida, no hem hagut de parar 1 o dus setmanes com altres anys. Una verema una mica més matinera que d'altres anys i molt ràpida.

Pel que fa a la collita, ha estat de menys quantitat que l'any passat, com era d'esperar, però ha estat una verema molt sana i de qualitat, en la que només hem fet un tractament de sofre i no ha calgut ensulfatar pel mildiu. Un any en que les plantes han mostrat un estat vegetatiu sorprenent, i que tot i la calor i la seca, no hi ha hagut, aparentment patiment.

Ara toca ferla feina de tenir cura dels vins al celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada