diumenge, 17 de juliol del 2022

Tast al Castell de Santa Florentina

Ahir, al Castell de Santa Florentina de Canet de Mar i de la mà de DOVinsdeCatalunya vàrem participar al 1er Tast del Castell amb garnatxes de la DO Terra alta i la nostra Ruella 2021 de la DOQ Priorat.


Tota una experiència en que en primer lloc es va fer una visita al Castell de Santa Florentina, un autèntic tresor del Modernisme Català obra del Lluís Domènech i Montaner.

El Castell de Santa Florentina està construït sobre una antiga vila romana (“Domus”), que fou un nucli urbà i zona vinícola. Al segle XI l’edifici es convertí en una masia fortificada per combatre les incursions pirates de l’època, actualment incorporada al conjunt arquitectònic del Castell de Santa Florentina.

Ferrer de Canet, cavaller noble i ambaixador d’Alfons el Benigne a la cort pontifícia d’Avinyó, obté el permís per fortificar la casa amb les dues torres de la portalada medieval en barbacana, una de les quals va servir per allotjar unes relíquies de Santa Florentina que el Papa Benet XII, des d’Avignó, li va regalar.

I fou à a finals del segle XIX quan Ramon de Montaner i Vila, important empresari barceloní i copropietari de l’editorial Montaner i Simón (avui seu de la Fundació Antoni Tàpies), recupera la Casa Forta i encarrega al seu nebot Lluís Domènech i Montaner la seva restauració i ampliació.

El tast amb maridatge musical que va organitzar el Manel de DOVinsdeCatalunya al final de la visita guiada, a comptar amb una gran assistència i amb apunts musicals que representaven cada vi, i en el nostre cas, la cançó triada va ser "Pa amb oli i sal" de Blaumut, que transmet frescor i lleugeresa, com el nostre Ruella 2021. 

I per rematar-ho, formatges de la Formatgeria del Miracle  i embotits de Can Dorca de la Vall de Vianya.

Moltes gràcies a tots per la vostra assistència!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada