dimarts, 5 de juliol del 2022

Cèrcol Daurat 2015: La saviesa del temps

El Cèrcol Daurat només s'elabora d'una parcel·la especial del Mas de Dalt i  en anyades en las que es troba un caràcter fora de lo comú. Un vi que demana temps i que ha reposat primer 12 mesos en botes de 500 litres de roure francès i després 5 anys en ampolla per veure la llum aquest any, ja afinat, amb tot el seu esplendor i a la vegada dient que té molta vida pel davant.

Tot i la llarga criança, i que es tracta d'una anyada sense gaire taní, i per tant amb poc color, el Cèrcol Daurat 2015 llueix juventud i té un color grana brillant.

En nas ens dona aranyons, mentolats, sense sobre-maduracions, amb fuita fresca com maduixes, flors silvestres i mineral, profund, elegancia i equilibri.

En boca té una entrada ampla, de taní suau i amb una acidesa fantàstica que et fa salivar i et convida a la copa següent. Llarg, rodó, expressió de Gratallops, Garnatxa i Garbinada.


Només en van sortir unes 1000 ampolles, però aquesta parcel·la a 450 metres d'alçada i orientació nord-oest es reivindica i demana pausa i atenció, és fruit de la saviesa dels que ens van precedir i d'haver escoltat el que ens deia una anyada molt atípica. amb pluges lleugerament pel damunt de la mitjana i prou destacades, tot i que sense excessos, al mes d'Agost i Setembre. Pel que fa a la temperatura, la mitjana d'Agost i Setembre va ser pel damunt dels anys anteriors i gràcies al Serè i la Garbinada vàrem tenir molt bona sanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada