dijous, 21 d’abril del 2022

Pluges que feien molta falta

Actualment disposem d'eines que ens ajuden a tenir un control més exhaustiu dela pluviometria, el vent, la humitat relativa i fins i tot la probabilitat de patir malalties a les nostres vinyes,


El VITEC, (Centre Tecnològic del Vi), va instal·lar estacions a cadascuna deles nostres viles i juntament amb les estacions meteorològiques del METEOCAT, ens permet tenir dades instantànies i històriques en l'aplicació CESENS, consultables en tot moment des del nostre mòbil.

Aquests dies han estat fantàstics pels nostres camps, en pocs dies hem passat de tenir un dèficit pluviomètric respecte el mateix dia de l'any passat, amb 20 litres per metre quadrat menys, a estar a dia d'avui 22 litres per damunt de l'any 2021. Tot i que encara no hi ha prou saó, doncs Novembre, Desembre i Gener van ser extremadament secs, sembla que poc a poc la cosa es posa a lloc.

Els dies 18 i 19 va començar aquesta pluja fina que ha anat calant poc a poc i que ha canviat el color dels boscos, i l'olor a terra mullada ho ha impregnat tot i que ens ha fet treballar a cobert. A veure si és veritat que "al Abril, cada gota val per mil".


Ahir va ser el dia de més pluja i vàrem posar ordre al celler Arrels del Priorat, fer tasques administratives del Celler Balaguer i Cabré, preparar botes que jubilàvem per tal que les pugessin prendre i comandes que avui hem anat a repartir. Semblava que la pluja m'empaitava, deixant Gratallops amb pluja fina i amb vertaders aiguats tant al Baix Camp com al Penedès i a Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada