divendres, 10 d’agost del 2018

Canícula 2018

Després d'un començament d'any en que les pluges han fet que a hores d'ara portem acumulats més litres per metre quadrat que l'any 2017, com cada any, tot i que una mica més tard, va arribar la temuda "canícula" que acostuma a visitar les nostres contrades al mes de Juliol.

Ha estat una setmana especialment dura, en que les temperatures han ratllat els 40º C durant el dia , i que a les nits, en dos d'aquests dies, i degut a que La Garbinada es va aturar, vàrem tenir nits especialment caloroses.


Aquests episodis són especialment durs per les vinyes, i és quan té una importància molt gran saber treballar la terra, haver trencat les arrels més superficials per tal que la planta no pateixi més del necessari. Les arrels superficials són un dels punts delicats, doncs la Llicorella es comporta com un refractari, acumulant calor i fent que a pocs centímetres de la superfície la temperatura es mantingui alta durant el dia i part de la nit.

Una de les nostres preocupacions era la vinya que hem plantat entre aquest any i l'any passat, que no hem regat, i que hem anat vigilant per veure si tot i no fer-ho, evolucionava positivament, I així ha estat, sense cap mena de rac de suport sembla que les plantes tiren endavant.


Abans d'ahir començava la nuvolositat, amb cels amenaçadors, i tot i la xafogor, les temperatures han anat baixant i les pluges que han anat caient a Falset, La Ribera d'Ebre, a la costa o a la zona del Pre-Pirineu, han fet que les temperatures hagin baixat més de 10º C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada