dissabte, 14 de juliol del 2018

Ja tenim aquí La Guinardera 2014

Després d'un hivern plujós i i d'un hivern no molt fred, la primavera va acompanyar, i la pluja durant la floració va respectar-nos bastant, augurant una collita de producció mitjana.


Un estiu típicament sec i de dies molt frescos, amb nits temperades, que van donar mitjanes més altes de les habituals, amb una gran importància de "la Garbinada", aquest vent que és la vida en la vinya de La Guinardera.

Un mes de setembre plujós i càlid, que ens va preparar per una verema de producció molt  rica en fruita i de quantiat mitjana.

Al celler? Una part del vi va fermentar amb rapa i després d'un lleu "battonage" en bótes de roure francès de 500 litres on el vi va envellir durant 12 mesos, han estat necessaris 3 anys d'envelliment en ampolla per posar-lo a la venda.

El resultat? Un vi dotat d'un color vermell, de capa mitjana i un rivet que ens indica la seva criança. Aroma penetrant, potent, complex, mineral i profund. Inicialment apareix aroma a cirera, per passar tot seguit a notes a confitura de gerds i fruits secs sobre un fons especiat. A mida que es va obrint apareixen notes de olivada, tocs mentolats i sota-bosc. Es tracta d'un vi estructurat, afruitat, molts fresc, llarg, equilibrat, persistent i de tanins madurs, suaus i densos, que gràcies a  l’equilibri en l’acidesa i al temps en ampolla mostra un Priorat únic i misteriós.



Per cert, només 2936 ampolles i 30 Magnums!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada