dissabte, 30 de juny del 2018

Habemus papam 2016

Aquest dijous 28 de Juny va canviar la lluna, i en Lluna Vella és el moment de pujar a sala de tines l'anyada 2016 per preparar l'embotellada que aquest any serà tres vins.



El nostre Lluna Vella ens mostra la seva cara més amable, fruita, explosió de maduixes i fruites vermelles, i tot en una perfecta harmonia, només a l'abast d'una finca tant especial i amb una alçada i orientació perfectes.

La Guinardera torna a retificar-se en el seu discurs d'un priorat molt mineral, ple de plantes mediterranies, bolets i fruits secs, però amb elegancia i on l'acidesa esdevé l'ànima d'un vi pel record.

Aquesta anyada també traiem una petita producció de Cèrcol Daurat, el vi més difícil d'explicar per a nosaltres, doncs té molt a veure amb el record dels cellers familiars, el la puresa d'un Priorat que fuig de les modes per retrobar la seva identitat. Fruita, mineralitat, profunditat, i tot en un equilibri perfecte, que només pot oferir-nos aquesta petita parcel·la del Mas de Dalt.


Aquest any, les malolàctiques han acabat al mes de Juny, i un cop buides les tines, el paisatge recorda algun paratge inhòspit d'un planeta deshabitat.

Rentem les bótes, les olorem, les ensofrem i per decantació natural les anem omplint amb una anyada 2017 que demana repòs i paciència.


A més, aquest any hem incorporat una nova bóta de 500 litres de la Tonnellerie CAVIN de la Borgonya, una aposta per un major respecte al caràcter del nostre Lluna Vella, i una decisió que es fruit de l'estudi i el tast de diferents garnatxes en diferents bótes de un conjunt de fabricants.

Foscor i silenci per donar pas a una evolució que s'intueix prometedora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada