dimarts, 12 de juny del 2018

Visca el Be Ranci!

Tot just som arribats del Perpignan, on aquest dilluns ha tingut lloc el Be Ranci! de vins rancis secs del Roussillon, i que aquest any ha esdevingut el Première rencontre Européenne des vins oxydatifs.


Vaig arribar el diumenge a la tarda i cap a les set del vespre vàrem anar a soper uns 30 viticultors fent un aperitiu amb un parell de rancis dels nostres amfitrions. Després, un sopar fantàstic amb vins blancs i negres d'alguns dels productors que s'aplegaven en aquesta càlida benvinguda.

Preparant l'espai per la mostra

El dilluns, a les 10:00 començava la fira al Centre d'Art Contemporani, només a 100 metres del "centre del món", ( tal i com va anomenar Dalí a l'estació de tren d'aquesta ciutat), amb la participación dels vinc rancis del Roussillon, la Sardaigna, Sicila, Jerez, Montilla-Moriles, Priorat, Terra Alta i  l'Emporda.

Foto propietat de Be Ranci!

Molt contents per l'emplaçament on es va celebrar, l'ambient de complicitat i amistat, l'assistència de visitants, profesionals i amateurs, i pel nivell dels vins que es presentaven, dels que puc dir que vaig tastar-los gairebé tots.Pel que fa als nostres rancis, molt bona acceptació de l'Arrels 30 anys, i una bogeria en lo referent al ranci de 100 anys Ca l'A. Cabré i Brú, del que portarem una ampolla de les 62 embotellades.

Foto propietat de Be Ranci!

Dinar al pati, tot comentant la jugada amb els companys productors i els visitants i amb unes menges boníssimes que restauradors de la zona van preparar per l'ocasió, i a la tarda tornem-hi, amb entrevista a Radio Arrels de Perpinyà inclosa, amb la peculiaritat que a part de coincidir amb el nom del nostre celler de rancis, sembla que en els seus inicis feia servir la mateixa tipografia que utilitzem nosaltres.

Finalment, sopar amb tots els viticultors i amb parlaments del nostre anfitrió, el Président Philippe Bourrier, de l' Alain Pottier, i amb el regal per cadascun de nosaltres d'un exemplar del llibre "Les Rancios secs de Roussillon" d'Editions Trabucaire.

Mai podrem oblidar aquesta trobada, i segur que l'any que ve, amb la Capitalitat Europea del Vi de la ciutat de Perpignan ens retrobarem, i conscient que em deixo gent, vull agrair en nom d'Arrels del Priorat a l'associació Be Ranci, i molt concretament el Philippe Bourrier, l'Alain Pottier, la Marie-Louise Banyols, el Jean Lhéritier, l'Yves Zier i a tots els viticultors participants, especialment els del Roussillon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada