dimecres, 25 de gener del 2017

Un tast entre amics

Ahir vaig fer un tast per un grup d'amics que organitzen tasts a Sant Esteve Sesrovires. Tot va venir de la mà del Jordi Valls, enòleg de Finca Valldosera i gran amic, que em va proposar fer-los un tast amb els vins del nostre celler.


El tast,amb una dotzena d'assistents, estava enfocat a explicar tant els nostres vins, com sobretot, què és el Priorat, d'on vé i cap on va.


Per tal de fer més i més evident com treballem al nostre celler, i la importància que té on està plantada la Garnatxa, vàrem tastar Lluna Vella, Ruella i La Guinardera, aquest darrer "en premieur", de l'anyada 2012, i a mès, Cèrcol Daurat 2012, un blanc de garnatxa i Arrels 30 anys.

Ruella 2012, primera sorpresa pels assistents, que es van quedar descol·locats al saber que aquesta elegància i frescor amagava un vi amb 16 graus de graduació. Frlors, orellana, fruita i mineralitat en un vi que és pur Rock & Roll.

Lluna Vella 2012, xoc frontal amb un Priorat totalment diferent al que estan avesats, amb finura, frescor.

La Guinardera 2012 Gratallops Vi de Vila, reflexió, profunditat, mineralitat extrema, sotabosc,.. Aquí sabia que acabaven de descobrir una nova dimensió. Una alçada diferent i una orientació extrema que arranquen l'ànima d'aquest llicorell i soldó.

El Cèrcol Daurat 2010 va ser un punt i a part, i vàrem cohincidir en que era com una síntesi de tots els vins anteriors.

Però haviem vingut a parlar del Priorat, i els volia parlar dels blancs, pel que vàrem tastar la Garnatxa Blanca que surt de la finca dels Masos, i d'questa manera poder aprofuncir en el que voldrem que sigui el nostyre blanc.

Per acabar, i per mostrar un altre aspecte de la Garnatxa, vàrem tastar l'Arrels 30 anys, i amb l'origen del projecte i la complexitat del vi ens vàrem plantar a l'hora de fer un mos i comentar la jugada.


Destacar el privilegi que és fer un tast amb un l'assistència d'un dels grans de la història vitivinícola del nostre país, el Josep Valls, que va ser l'enòleg de Roger Goulart, i el primer a introduir els nostres caves al Japó. Els seus apunts, comentaris i anècdotes amb en Jaume Ciurana, amb els rancis, el vi bollit, el cava i un anàlisi dels vins molt proper i honest van ser per a mí tota una lliçó.

Gran tast!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada