dilluns, 21 de novembre del 2016

Trobant l'Ànima del vi


Aquest cap de setmana hem estat parlant de nosaltres, de la nostra feina i dels nostress vins a la 4ª Trobada de Microproductors de Vi que s'ha celebrat un any més a Sant Julià de Lòria (Andorra). No puc més que felicitar els organitzadors i els cellers que ens han fet d'anfitrions un cop més i que com cada any ens han fet sentir com a casa, i en especial la Cristina de Casa Auvinyà i el Joan Albert de Borda Sabaté.


De les xerrades que s'organitzaven, volia quedar-me amb la que van impartir la presidenta de l'Assaociació Catalana de Someliers, Anna Vicenç i el somelier Josep Pelegrí, que ha estat campió d'Espanya aquest any. Aquesta xerrada es centrava el el tema tants cops debatut i a l'hora tant eteri com és l'ànima dels vins, o els vins amb ànima, per esser més precisos. Interessants reflexions, i en gran part d'acord amb moltes de les coses que es van dir, però sempre hi ha coses que et revelen, i tot i creure entendre el sentit dek que es volia dir, crec que parlar de perfecció en un vi és molt difícil, doncs si el que fem és reflexar l'anyada, el terra i la feina feta, com podem associar un arama a una imperfecció si no hem estat en aquell indret aquell any? Dos vins del mateix productor, de la mateixa finca i amb les mateixes varietats poden ser totalment diferents i a la vegada ser "perfectes" si reflexen l'any, el clima, la terra i la feina de la gent que treballa.


Però, no. Avui ha plogut tot el dia, i hem fet feina al celler, etiquetant el Ruella 2012, i en aquest recolliment m'he decidit a parlar d'això en aquest apunt per dir-vos que jo, l'ànima del vi la vaig trobar el dia anterior, en el sopar que ens va oferir l'organització, i on l'atzar va fer-me coincidir amb un matrimoni escepcional, els pares de la Nadia Nerea.


Aquesta nena té Tricotiodistrofia, una enfermetat molt rara, i els seus pares lluiten cada dia des de diferents fronts, entre ells el del vi.


A la mateixa taula una parella jove de Rasquera, del Celler La Farinera, que organitzen un tast al proper dia 4 de Desembre per recaudar fons per un altre nen de Camarles amb una altra d'aquestes malalties rares.


O com el Tast Solidari de l'Associació Molinenca de Tast d'aquest proper 26 de Novembre en el que col·laborem tant el Celler Aixalà Alcait com el Celler Balaguer i Cabré, i que juntament amb una subasta d'ampolles magnum serveixen per recaudar fns per per l'AFANOC.

Sí, aquesta és l'ànima del vi, la gent que es mou per ajudar els altres i que amb petites coses fan possibles petits miracles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada