Una part important de la feina de tot bon productor és tastar vins d'altres elaboradors, d'altres zones, compartir experiències i inquietuds.
Fa un temps vaig conèixer el Raúl Bobet, una persona sabia i tossuda que va decidir fer vins primer al Priorat amb el projecte Ferre Bobet de Porrera, i després, i ja des d'un punt de vista més personal a Talarn, tocant a la Vall Fosca, tot buscant alçada i pensant en el canvi climàtic amb Castell d'Encús.
Ahir, amb uns bons amics, vaig tenir oportunitat de visitar les vinyes i compartir el tast dels vins i la visita al celler amb el millor amfitrió possible, el Raúl.
Es tracta d'un projecte de vida que es centra en la vinya, en com lluitar contra les pedregades, bastant freqüents, i els cabirols i els porcs senglars. Molt interessant el sistema de xarxes per lluitar contra aquest fenomen meteorològic i el sistema de plantació, de poda i de salvaguarda del terreny amb la creació de capa vegetal que ajuda mantenir-lo per evitar que els aiguats se l'enduguin.
Evidentment, el celler, que ja m'agradaria tenir, i la història del lloc amb l'ermita i les restes del monestir Hospitalari i els trulls escavats a la pedra fan encara més màgica la visita, però esta clar l'enfocament des de la vinya, que crec és el que s'ha de destacar i en el que compartim filosofia.
Pel que fa als vins, va ser una delicia tastar l'Ekam que feia una setmana que estava obert i comparar-lo amb el que s'acabava d'obrir, i d'aquesta manera comprovar el que ja haviem comentat amb el Raúl en un altre tast en el que li vaig dir que l'Ekam acabat d'obrir i d'anyades tant joves era un infanticidi.
La resta de vins van ser molt alliçonadors, i l'Acusp, aquest monovarietal de Pinot Noir va ser la cirereta del pastís. Trobo en aquest vi la subtilesa, la mineralitat, la fruita i l'elegància dels grans vins. Un vi que convida a la conversa, i amb que varem tenir ocasió de parlar sobre l'elaboració a fons, tant llunyana i tant propera de la que fem nosaltres al Celler Balaguer i Cabré.
Moltes gràcies Raúl per la vostra hospitalitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada