divendres, 16 d’agost del 2024

Tot esperant la verema

L'estiu esta sent més temperat que el darrer any, i tot i que ens ha plogut el doble que l'any anterior, la situació és crítica després de 3 anys seguits amb dèficit pluviomètric.

Realment és un any en que el treball de la terra marca la diferència, i tot i no regar, l'estat de les nostres vinyes és força bo de moment i acabat el verolat, veiem que la collita pot ser millor que la de l'any passat, això sí, amb grans de raïm més petits, cosa que esperem que ens ajudi millorar algun temporal de pluja d'aquí al començament de la verema.

Aquesta setmana, que semblava que la pluja faria acte de presència, amb un Dana que ha afectat només varen caure uns 3 litres, però la baixada de temperatures, els episodis de Garbinada i el fet que el dia s'escurça, ajuden les nostres plantes.


Ja estem a la recta final del procés de maduració i haurem de començar a preparar el celler per la verema.

dissabte, 3 d’agost del 2024

La caseta del Piró: Un nou allotjament rural

Posem en marxa un nou allotjament d'ús turístic a Gratallops,  la Caseta del Piró, al cor de la nostra vila i a només 150 metres de la piscina municipal.

Una casa de poble acollidora amb dos dormitoris dobles i un d'individual, amb terrassa i un pati interior ideal per sopar i fer petar la xerrada els vespres d'estiu.


Al centre de Gratallops, es tracta d'un allotjament ideal per una família que vingui a gaudir de l'oferta d'entorn de la nostra comarca o per aquells amants del vi que vulguin submergir-se en el món del vi, amb 28 cellers a la vila, entre el que es troba el Celler Balaguer i Cabré.

Ideal per desconnectar, gaudir de la lectura i de la tranquil·litat i acolliment del seu menjador i sala d'estar, o de tenir a menys d'un minut el forn de pa, la botiga Bonviure o l'Agrobotiga, el bar Flor de Maig, el Slate per fer uns vins o restaurants com Cellers de Gratallops o Les Figueres, també a tocar.

També és un punt de partida ideal per visitar la resta de viles de la nostra comarca i descobrir el llegat dels cartoixans a la Cartoixa d'Escala Dei, dels templers a Miravet, i el seu castell que domina el riu Ebre, o la visita imperdible al pintoresc poble de Siurana.