divendres, 19 de gener del 2024

Ja tenim aquí la Lluna Vella 2017

Avui us volem presentar la nova anyada del nostre Lluna Vella, una anyada marcada per una pluviometria regular, amb un hivern i un mes de Març  amb 88 litres, i un total de 487,8 litres per metre quadrat en tot el cicle de la vinya que van fer que l'anyada sigui fresca i plena de fruita.


Així mateix, les temperatures mitjanes van ser més baixes a l'hivern que l'anyada 2016 i per altra banda, una primavera suau i un estiu típic es reflecteixen en el perfil clàssic d'aquesta finca.


Elaboració típica, amb una criança de 12 mesos en botes de roure francès en la major part ja usades i una posterior llarga criança en ampolla, un temps de repòs molt necessari i que ha demostrat tenir la seva recompensa.El resultat és un vi de color viu i brillant, de capa mitjana i que transmet ja d'entrada frescor. Després, es presenta amb un nas net, amb un fons terrós, potser més mineral que en anyades anteriors, i d'entrada ja surt fruita roja fresca, maduixes, cireres, nadius, amb el típic amaniment mentolat present en aquest vi.

Entrada ampla, fresca, espectacular, amb un equilibri en l'acidesa que el fa fresc, equilibrat, rodó i persistent, tot i que com sempre, més frontal i abocat. El temps en ampolla ha fet la seva feina i els tanins estan molt domats, fent que el tast sigui molt plaent i fent-lo sedós.

Estem molt contents d'una anyada i un vi que segur que us farà gaudir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada