divendres, 14 de juliol del 2023

Ja tenim aquí la Parhelia 2022

El dia 26 de Maig vàrem embotellar aquesta anyada del nostre blanc, un dia en que mentre a Gratallops queien 1,5 litres, a la Vilella Baixa, nomès a 4 Kilòmetres, en queien 52. I és que estem mirant el cel més que mai, en un any en que la pluviometria és molt i molt escassa.

La Parhelia 2022 és un vi fruit d'una anyada amb una pluviometria uns 50 litres per davall d'una anyada normal, amb uns mesos de Març i Abril plujosos, que auguraven bonança, però que tres cops de calor entre el Maig i l'Agost amb més de 42 graus. Semblava que la cosa pintava malament, i tot i que la vinya es veia bé, el gra era molt petit, i les pluges de l'Agost van ajudar-nos a acabar el procés de maduració, això sí, amb una collita inferior a la del 2021.

Pel que fa al vi, un altre cop aquesta parcel·la ens ha mostrat la seva elegància, complexitat i personalitat pròpia. Un vi que s'allunya dels vins amb un excés d'estructura, amb un equilibri quasi màgic entre l'acidesa i l'alcohol, i tot sobre un llit de mineralitat que l'identifica i el fa reconeixible d'una anyada a una altra.

Net, de color brillant i clar, amb un nas ple de fuita i flors, amb fonoll, anís, préssec, flors blanques i un punt de mel. En boca és lleuger, fresc, ample però no llarg en excés, sense marcar amargs i amb un punt afruitat tot i ser un vi sec. Textura fruit del treball de 6 mesos de batonage i un joc complexe de matisos, és un un engranatge perfecte en equilibri. 


Un vi que convida a beure i compartir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada