dissabte, 20 de desembre del 2014

Tast a Vins i Olis del Priorat

Aquest divendres varem tenir ocasió de fer un tast que ens feia una il·lusió especial. El Marc Aguiló és l'ànima de la botiga Vins i Olis del Priorat de Falset, i ens coneixem des que anàvem junts a l'escola. És per això, i pel fet de ser el primer tast que feiem dels nostres vins a la comarca i fora de Gratallops, que ens venia molt de gust.


Pels que no coneixeu Vins i Olis del Priorat, és una botiga on a part de una gran selecció de vins, podeu trobar un fantàstic assortiment de formatges catalans, i és que si el Marc sap d'una cosa tant com de vins és de formatges, i tot fent temps varem comentar i tastar algunes de les darreres novetats del Pirineu i de la franja que ha incorporat a la seva oferta.

El tast va ser a peu dret, molt encertat per fer-lo encara més proper, i abans de començar ja varem debatre sobre alguns dels aspectes que apareixerien en la degustació de cadascun dels nostres vins.

Per obri foc, la Lluna Vella 2011, una sorpresa per molts dels assistents, que estaven avesats a tastar Priorats, però que no s'esperaven el frescor, la fruita i les flors que ofereix una garnatxa a 450 metres d'alçada.

En segon lloc varem tastar La Guinardera 2010, vi que acabem de treure al mercat i que es va mostrar elegant, delicat, mineral, llarg i amb la força i el caràcter que esperes d'un vi de la zona, però amb una personalitat que continua fent-lo molt diferent dels Priorats que es comercialitzen, on en molts casos els cupatges i la força de la carinyena mostren un punt de vista diferent de la nostra DOQ. 

En aquest punt del tast, els comentaris reflectien el "in crecendo" en la complexitat dels vins que estaven descobrint.

Però encara quedava la nineta dels ulls del nostre celler, el Cèrcol Daurat 2010, que va descol·locar totalment a més d'un, que no arribava a entendre com podia una varietat dibuixar tres vins amb matisos tant diferents.

El debat sobre el tipus de conreu, el treball a les vinyes i la nostra filosofia de treball varen acompanyar-nos mentre ens acabàvem els vins, i va ser especialment interessant poder intercanviar opinions amb alguns estudiants d'enologia de l'Escola d'Enologia Jaume Siurana de Falset.

Moltes gràcies a tots per la vostra atenció i assistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada