divendres, 19 de desembre del 2014

Els nostres amics del Celler del Pirineu




Avui sortim de les nostres fronteres per arribar-nos fins Andorra la Vella, la capital del Principat d'Andorra, vila on es troba el Celler del Pirineu.
Es un establiment petit, familiar, en la zona cèntrica d’Andorra la Vella, fundat el 1950, que des d'un inici es va dedicar al món del tabac, i des de fa 6 anys va obrir-se al món dels vins. I ara s'ha convertit en un temple del bon vivant, amb bons cigars, whiskies, cognacs, vins, etc...

Foto cedida per Celler del Pirineu

Passejeu-vos-hi, pregunteu a la Cristina o qui sigui que us atengui, i si teniu la sort i us atenen algú de la casa, us poden parlar de les vinyes que treballen a Casa Auvinyà, un projecte de vinya d'alta muntanya a Sant Julià de Lòria d'on  surten vins extraordinaris.

Foto cedida per Celler Casa Auvinyà

Pel que fa als vins de Casa Auvinyà, nomès les etiquetes són tota una declaració d'intencions:
  • IMAGINE: Viogner, Albarinyo i Pinot Noir, depenent de les anyades donen el caràcter que expresa l'etiqueta. Els colors vius i fonamentals de la gamma cromàtica i els fragments molt definits en els seus dibuixos representen la joventut del vi blanc de neu.
  • EVOLUCIÓ: En aquest cas són dos vins monovarietals de Pinot Noir i Syrah, i depenent de les anyades, amb la dificultat que té l'exigència climàtica de la zona i de l'exigència, encara més ferma, del celler, pot ser que l'un o l'altre no surtin al mercat. Així, per exemple, l'any 2010 no va sortir cap dels dos Evolució. L'etiqueta del vi negre on destaquen les mans amb els colors del vi negre, representant la comunió entre l'ésser humà i la natura que busca el celler.
Visiteu-los, i no us deixeu perdre l'oportunitat d'emportar-vos un dels vins de Casa Auvinyà, i de retruc, una Lluna Vella o La Guinardera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada