El dia s'escurça a mesura que s'acosta la verema, i les calors de l'estiu donen pas a dies assolellats, però més frescos. A la comarca es comença a instaurar el nerviosisme típic de temps de verema, i tothom mira el cel i especula sobre si és bon moment per collir, o s'ha d'esperar una mica més.
Ahir va ser el primer dia que el pare i jo varem estar passejant per La Guinardera tastant raïm, i encara falta per poder començar a veremar. Sembla que aquest any anirem força tard, i especialment al Mas de Dalt,( d'on surt el nostre Lluna Vella), on "a priori", estimem que hi haurà unes tres setmanes de diferencia respecte a La Guinardera.
Sembla un any força especial, i amb una producció molt sana, a hores d'ara, però ens farà patir fins a darrera hora, més si busquem el punt òptim de maduració, aquell raïm d'on treure un vi que reflecteixi fidelment el caràcter de cadascuna de les nostres finques
Com expliquem a les nostres visites, només tastant pots determinar si el raïm està en el punt òptim per ser veremat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada