dijous, 25 d’abril del 2013

Tast de Finques i Viles

Com molts dels que ens seguiu des de fa un temps sabeu, l'anyada 2011 el nostre vi La Guinardera passarà a ser Vi de Vila, el que a nivell intern de celler no ens representa cap canvi en la manera de treballar, però que a nivell de seguiment, traçabilitat i qualificació del Consell sí representa alguns canvis.
Aquest 23 i 24 d'abril s'ha celebrat la 12ª edició del Tast de Finques i Viles, on es fa la qualificació dels vins  de Finca i de Vila.
El primer dia, es van tastar 12 vins blancs per qualificar com a Vins de Vila, i el nivell va ser força alt, amb gran diversitat de color, gust i aromes. Després, es varen tastar 24 micro-vinificacions que ha fet l'INCAVI amb 12 garnatxes i 12 carinyenes, procedents de les 12 zones del Priorat, i on el resultat, sota el meu humil parè, no era gaire reeixit, tot i entenent la dificultat d'aquest tipus de vinificacions.
Durant el tast del segon dia, tast en que s'havien de qualificar els negres i en el que hem participat unes 30 persones, es varen tastar 36 vins, mirant de determinar les característiques de cadascun dels vins, per d'una forma estadística, perfilar els paràmetres que tenen en comú els vins d'una mateixa vila.
En el meu cas en concret, puc dir que els vins que he tastat van estar a un nivell força alt, amb alguns que es veia clarament que es tractava de mostres de bota, i on es detectava, en la majoria, la calidesa de l'anyada 2011.
Com a celler, podem dir que ens ha satisfet l'experiència  un granet de sorra més en el camí per millorar el coneixement del Priorat i aprendre de la tasca que es fa arreu de la comarca.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada