dimecres, 10 d’abril del 2013

Tast d'Amics: "Carinyenes i Garnatxes"

El passat dia 8 d'Abril, després de 3 anys d'aventura junts amb el projecte Directe del Celler, els cellers Celler Aixalà Alcait, Celler Cedó Anguera, Vermunver i Celler Balaguer i Cabré, hem aprofitat que treiem novetats monovarietals de Carinyena i Garnatxa, per trobar-nos amb alguns dels nostres clients i amics.


La jornada va començar al matí, a la vinya de la Rompuda dels nostres amics del celler Vermunver, on entre vinyes velles varem presentar els següents vins:

Foto cedida per: Sergi Arana Bisbal
  • Anexe 2012 "Vinyes Velles de Samsó" (D.O. Montsant): Un "rara avis" en el seu gènere. Es tracta d'un vi jove fet amb vinyes de 70 anys del Celler Cedó Anguera. Una explosió de fruita, de color, amb molt bona acidesa, i que encara que alguns ja l'havien tastat, ha estat una sensació.
  • Genesi Varital 2010 "Vinyes Velles de Samsó" (D.O. Montsant): Fruit de les vinyes on el tastàvem  aquest vi ple de matisos i amb estructura i elegància, no va fallar, i per a mí, està encara millor que el seu predecessor.
  • Coster de l'Alzina 2011 (DOQ Priorat): El vi més personal del Celler Aixalà Alcait. Carinyenes plantades el 1909 i 1919 en un coster únic de Torroja del Priorat. Llicorella i fruita agermanades a la copa. 
Després varem relaxar-nos fent un petit esmorzar amb coques del la Serra d'Almos, del nostres amics Albert i Cristina, coques en recapte en un forn més antic fins hi tot que els ceps que ens acompanyaven. Una estona distesa, una estona per comentar els vins, els cellers, les inquietuds dels nostres convidats, etc...


I tot seguit, carretera i cap a Gratallops, cap al Mas d'en Romano, on anàrem a tastar les nostres Garnatxes, on m'extendré en comentaris, donat que es tracta dels vins del nostre celler:

Foto cedida per: Sergi Arana Bisbal
  • Lluna Vella 2010 (DOQ Priorat): Primera anyada del nostre vi del Mas de Dalt, una finca a 450 metres d'alçada i que va sorprendre pel seu caràcter, frescor i fruita. Va ser una sorpresa per molts dels clients que ja ens coneixen, i que van trobar en aquest vi més fruita i menys mineral, un vi més femení que el nostre Guinardera, i on es reflecteix el paisatge on el prenien.
  • La Guinardera 2009 (DOQ Priorat): Aquesta anyada té una mineralitat més marcada, amb fruita madura i confitura, però amb l'acidesa que caracteritza el vi de la nostra finca a 250 metres d'alçada. Es tracta, i en això varem coincidir amb alguns dels assistents  d'un vi més tècnic, d'un Priorat amb un caràcter únic que en cada anyada ens sorprèn.
  • Cèrcol Daurat 2010 (DOQ Priorat): Aquest vi, que és una selecció de la vinya d'on surt Lluna Vella, i que encara trigarà uns mesos en sortir, se'ns dubte està uns esglaons més enllà que els dos anteriors. És un vi en el que em volgut ser molt curosos en cadascun dels matisos que ja es deixaven entreveure en acabar les fermentacions. Molt elegant, fruita i mineralitat en una harmonia perfecta.
Foto cedida per: Ferran Garcia Barceló

Després menjarem una mica, gaudint de la bona companyia i de l'entorn.

Foto cedida per: Ferran Garcia Barceló

En nom del Celler Balaguer i Cabré i dels altres cellers de Directe del celler us volem donar les gràcies a tots, tant als que vareu venir, com als que per feina o circumstancies diverses no ens vareu poder acompanyar.
MOLTES GRÀCIES!!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada