diumenge, 17 de febrer del 2013

Tastos al Celler

Una de les tasques que més ens agrada de la feina que fem al celler, és el seguiment dels vins. durant el procés d'elaboració dels nostres vins hi ha diferents moments en els que tastem, i són dies que tenen un punt d'emoció i d'il·lusió, però per altra banda, tenen associada una responsabilitat, doncs, acostumen a anar lligats a decisions que determinaran com serà aquell vi.
Hi ha tres tastos importants per a nosaltres, i són:
  • Tast en acabar les fermentacions: Tot i que no fem cupatges, doncs elaborem nomès amb el que surt de cada vinya, i juguem nomes amb garnatxes, en aquest moment és quan, amb l'ajuda de la nostra enòloga, decidim quina fusta utilitzarem per fer la criança de cadascun dels nostres vins. Aquest és un moment delicat, es tracta d'un exercici d'imaginació, de veure que té aquell vi, i com pulir-ho, sense perdre l'essència del mateix.
  • Tast en botes: Un altre dels moments claus, que normalment fem a partir del sisè mes de criança, i que ens permet veure com evoluciona aquesta, i determinar si ja és el moment de treure-ho de les botes per embotellar-lo. Aquest és un dels tastos que ha determinat que hi hagi anyades dels nostres vins amb un pas per bota de sis mesos, i d'altres que han estat dotze i fins hi tot catorze mesos.
  • Tast d'afinament d'ampolla: És costum, i quasi una obsessió, que els vins surtin afinats, amb el temps d'ampolla que creiem és necessari. Com molts de vosaltres ja sabeu, a partir del setè mes en ampolla, comencem a tastar per decidir el moment en que podem començar a comercialitzar-los. És, sense cap mena de dubte, el tast que m'agrada més, i justament aquesta setmana, hem fet el seguiment del Lluna Vella 2010, la selecció del Mas de Dalt del 2010 i de la Guinardera 2009, i molt properament els tindreu a la vostra disposició.  

2 comentaris: