dijous, 4 d’octubre del 2012

Reportatge sobre el Priorat


Ahir, 3 d'Octubre, en la vigília de la signatura de la Carta Paisatge del Priorat, i en el mateix indret on tindrà lloc aquest acte, el periodista Roberto Villareal, del diari El Mundo, va convocar-nos a un grup de viticultors i a Sebastiano d'Alba, per copsar les nostres impressions relatives al present i futur de la comarca, tant pel que fa al mercat del vi, la relació de la viticultura amb l'entorn i l'enoturisme.
Va ser una posada en comú de diferents maneres de pensar i sensibilitats, d'una manera informal i distesa, i on van repetir-se molts dels arguments i reflexions que apareixen en el llibre "Més enllà del vi_DOQ Priorat".
Un grup heterogeni, amb representació de grans grups, com Freixenet, Ricard Rofes de Cellers de Scala Dei , (participat pel Grup Codorniu), o Jordi Puxeu de Cellers Unió, com cellers petits representats pel Francesc de La Cartoixa de Montsalvat, Salvador de Burgos Porta o jo mateix, del Celler Balaguer i Cabré, amb La Guinardera 2008.
Un petit territori que es pot veure amb diferents òptiques, però sempre amb el màxim respecte. Un país on hi ha lloc per grans vins basats en el cupatge, que es va instaurar fa uns 30 anys, i on es comencen a fer lloc alguns vins que aposten per les varietats autòctones i per la identitat de cada finca.
Esperem el reportatge!!

2 comentaris:

  1. Hola Jaume, sóc el Yuri de Scala Dei, no he parlat amb el Ricard d'aquest tema, pq està molt ocupat amb la verema, però voldria puntualitzar una cosa. No sé com van presentar el Ricard a l'acte, i potser estic pixant fora de test (prego que em disculpis si és així), però no estem d'acord en que es presenti el Ricard com a representant de Grupo Codorniu, sinó més aviat crec que representa a Cellers de Scala Dei. Tot i que Codorniu té des de l'any 2000 accions del celler, i que en aquell moment es va creure que a nivell de gestió era positiu integrar-lo al grup, seria tant correcte o incorrecte presentar-lo com a representant de la família Peyra, o de qualsevol de les altres famílies que també tenen accions del celler. No sé com el mencionaran a El Mundo, però simplement volia fer aquest aclariment respecte al sentir dels treballadors del celler en aquest tema. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Yuri,
      Tens més raó que un Sant. Perdona, està mal redactat, pel que ho corregeixo ara mateix, i ho notifico a Facebook per tal que quedi clar.
      Ja saps que ens uneix una bona amistat amb la família Peyra, i no voldria que no quedessin les coses clares.
      Una forta abraçada!!!!

      Elimina