Des de fa una colla d'anys, a la DOQ Priorat hem treballat en el projecte "Els noms de la Terra", un treball que després han seguit altres Denominacions d'Origen de Catalunya i d'Espanya. I dins aquest projecte és on es va definir el que anomenem Vins de Vila, una definició que a la DOQ Priorat no es limita al fet de determinar d'on surt el vi, si no que també limita la producció de raïm per hectàrea i estableix una edat mínima de la vinya, així com un control organoleptic del Panell de Tast de Qualificació de la propia DOQ.
La revista Mivino publica aquest mes de Març en el seu número 272 un tast de diferents Vins de Vila de la DOQ Priorat i Vinos de Pueblo de la DO Bierzo, la DOP Cebreros y la DOCa Rioja.
Nosaltres vàrem presentar-hi el més atípic dels vins del celler, el nostre Ruella 2020 Gratallops de Vila, que apart de destacar pel seu tast mineral propi de la Vila de Gratallops, pensem que dona una fruita, flor i frescor que només les garnatxes de la nostra vila poden donar, i que no té gens de criança en bota per mirar de no enmascarar res d'aquest caràcter tant genuí.
Per aquest tast, el panell l'integraren diferents professionals amb un llarg bagatge en el món del vi:
- Antonio Candelas
- Nuria España
- Olga Fernández
- José Ignacio Junguitu
- Laura López Altares
- Ana Lorente,
- Bartolomé Sanchez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada