dimecres, 17 de gener de 2018

Dia a dia d'un cellerer

Oh, que bonica la feina a pagès!!!

Doncs sí, però... Segur que molts de vosaltres no sabeu que la feina de pagès s'ha burocratitzat una barbaritat, i tant al celler com a la vinya hem de compaginar la feina propiament dita de pagès i de viticultos amb la càrrega burocràtica que això comporta.

Llaurem la vinya que vàrem plantar l'any passat, plantem fabes i esmolem les eines per la poda, que començarem amb la propera Lluna Vella, doncs segons el Calendari del Pagès ens anuncia començament d'any sec i ens fan una mica de por les gelades.

Però toca fer papers per demanar permisos de crema, autoritzacions de plantació, declaracions de producció, ...

Al celler, hem fet les analítiques mensuals de seguiment, i veiem que les malolàctiques de l'anyada 2017 encara no han acabat, però bé, el fet de fer-ho sense afegir bactèris fa que els bactèris vagin al seu ritme. Etiquetat ja La Guinardera 2013, ara hem encomanat caixes i etiquetes pel Cèrcol Daurat 2014 i comencem a etiquetar Lluna Vella 2014.

L'auditoria del Consorci d'Inspecció i Control que vàrem aplaçar a finals del 2017 ha tocat fer-la aquesta setmana, declaració d'exportacions, declaració d'existències ICA pel Ministerio, un aforament per part del Consell Regulador de la DOQ Priorat, portar mostres pel tast del Luís Gutierrez de Wine Advocate.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada