Com cada 2 anys, els nostres amics de la Catalunya Nord han organitzan el "Salon européen des vins oxydatifs", i si bé he de dir que no puc ser objectiu perquè parlo de la feina de grans amics, aquest any, sota el meu humil criteri, ha estat la millor edició d'aquest saló únic en la seva temàtica i en tot el que l'envolta.
Com cada any, el dia abans vàrem tenir l'oportunitat de sopar amb els altres viticultors vinguts d'arreu, i que aquest any superava els 80, i en aquesta edició el banquet va tenir lloc a Thuir, més concretament a les Caves Byrrh. Una oportunitat per compartir experiències, vins i un fantàstic sopar de germanor amb vins tranquils i rancis de tots els productors.
L'endemà, a la sala on hi ha la tina de fusta més gran del món, va tenir lloc el Saló, amb molts afeccionats als vins rancis i oxidatius, periodistes, restauradors, cavistes i importadors de diferents països.
Com sempre, i hi assistim des de la primera edició, vàrem gaudir del caliu dels nostres col·legues de Banyuls i el Rosselló, i com també fem cada any, a part de portar el nostres Arrels 30 anys, també vàrem portar una ampolla d'alguna de les petites joies que tenim al celler, i en aquesta edició va ser un Cal Piró 60 anys.
Moltes gràcies a l'Associació Be Ranci per l'organització, l'acollida en cellers i en cases dels associats i per l'esforç que dediqueu a la difusió d'aquest patrimoni que compartim, els Rancis Secs.




Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada