dissabte, 18 d’octubre del 2025

Verema 2025: Valoració un cop acabades les fermentacions

Cada celler treballa d'una manera diferent, nosaltres com a viticultors-elaboradors i en la nostra visió de "terroir", sempre busquem que els nostres vins transmetin l'anyada, l'entorn i aquests sòls únics que tenim a les nostres finques.

En aquest impàs entre que s'acaben les fermentacions, i esperem el premsat, després de la maceració post-fermentativa amb les pells que fem al nostre celler, és un temps per valorar la feina feta a la vinya i el resultat que hem obtingut al celler.

Veníem de 3 anys de profunda sequera, i aquest any era crític de partida, doncs patíem pels nostres ceps, que l'anyada anterior, amb baixa producció es van reivindicar amb una qualitat extraordinària, però que veiem com un altre any extrem podia ser una estocada mortal.

Un total de més de 600 litres per metre quadrat des de l'octubre del 2024 han tingut el seu efecte, i per nosaltres que basem la nostra feina en el llaurat i sense cap mena de rec de suport, aquest ha acabat essent un gran any. L'any de la confirmació que la feina que fem a la vinya té els seus fruits, un any en que l'efecte del llaurat s'ha vist en la verdor  de les nostres vinyes, i en que les nostres plantes han agraït la poda feta l'any passat.

Sense cap mena de dubte, la poda del 2024 en que vàrem treure molta fusta i reduir el nombre de brocades per ajudar els nostres ceps a aguantar el que preveiem seria un any molt dur.

I d'aquí venim, ara amb una anyada amb una producció igual en quantitat a una anyada estàndard, a la vegada que amb una sanitat i qualitat extraordinària. Fruita, mineralitat, textura i estructura que marquen una anyada en que veurà la llum un altre Ruella, un Ruella que vindrà amb sorpreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada