divendres, 13 de setembre del 2024

La Guinardera 2024: Alea iacta est

Després d'un any complicat climatològicament, continuant amb la nostra filosofia de llaurar i treballar la terra. Un any en que la poda va ser molt radical per mirar de donar força als nostres ceps, traient molta fusta i en que hem tornat a no espollar ni esperonar, per tal de fomentar un cert espai d'aïllament dels raïms entre fulles.

Finalment, hem fet una verema en tres dies, veremant el dia 9 les parcel·les més delicades i el 11 i el 12 les millors garnatxes de la finca.


El resultat ha estat d'uns quilos més que l'any anterior, afavorits per les darreres pluges que han ajudat a arrodonir la maduració i inflar una verema que estava en perfecte estat sanitari.

Però, un cop més, el més important ha estat que la vinya, en un any molt difícil per lo extremadament sec i calorós, ha aconseguit sobreviure i creiem que més forta que l'anyada passada, també molt complicada. Aquest era el nostre principal objectiu, i ens felicitem pel resultat.

Ara, dues tines de La Guinardera, el nostre primer vi i l'únic que elaborem sota la classificació de Vi de Paratge.

divendres, 6 de setembre del 2024

Cada verema una història diferent

Aquest any vàrem començar la verema de la Parhelia el dia 31 d'Agost, i donat que el dia 1 de Setembre va ploure, vàrem tornar-hi el dia 2, el que va significar començar les fermentacions en dues tines diferents, fer dos premsats i dos desenfangats, però ara ja ho hem posat tot en una sola tina i la fermentació va endavant amb uns 250 litres més que l'any passat i, de moment, amb molt bona pinta.

Avui volíem començar amb un bancal de La Guinardera que estava més avançada, però el temps ens ha tornat ha fer una mala passada, i donat que la sanitat del raïm és bona, hem decidit que començarem dilluns, ja amb l'aigua caiguda assimilada i pensem que un millor punt de maduració.

Això farà que puguem veremar La Guinardera tot d'una seguida, doncs aquell punt verd que trobàvem en els altres bancals del nostre Vi de Paratge, desapareguin i puguem treure una major qualitat.

Com sempre, Lluna Vella menja a part, i quan acabem amb La Guinardera haurem d'estudiar el moment òptim per veremar aquest vinya tant especial que en determinats anys ens sorprèn amb el Cèrcol Daurat o la Ruella.


Doncs res, mirar el cel i paciència.