Com molts dels que ens seguiu ja sabeu, fa un any i mig vàrem plantar Garnatxa Blanca i Garnatxa Roja o Gris en una nova parcel·la de la finca del Mas de Dalt, a una alçada d'uns 500 metres i amb orientació Nord. D'aquesta nova petita plantació és d'on volem elaborar el que serà el nostre vi blanc.
Tot i que el vi que resulti d'aquest primera verema encara no es podrà comercialitzar degut a la joventut de les vinyes, a nosaltres ens anirà molt bé per començar a conèixer el caràcter d'aquest trosset de terra al cap damunt del Barranc del Canari.
Per començar, només 270 kgs de Garnatxa Blanca i 30 kgs de Garnatxa Gris, que un cop arribats al celler hem posat en fred sencer i sencer derrapar fins l'endemà.
Un cop derrapat toca esperar unes fores per treure el modt amb paciència i una canya.
Poc a poc, és el primer any que fem aquest procediment i anem veient com fer les coses.
És sabut que el rendiment és més baix que pels vins negres, però "mica en mica es va omplint la pica".
Sort que el René ens ha deixat aquesta petita premsa, amb la nostra no hauriem pogut fer-ho.
Ha estat recordar una mica el primer any que vàrem fer La Guinardera, i això ha servit per recordar anècdotes de quan el pare era jove i del que era premsar amb els "Clinc-clencs" de tota la vida, o de quan el Julio va trencar la barra premsant pel padrí Cecilio i va trencar-se la cama.
Un parell d'apretades més que encara sembla que traiem bona cosa.
Ara tocarà fermentar-lo a baixa temperatura i esperar-ne el resultat final
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada